Гонконг: план превращения в мировой центр торговли золотом

Гонконг: план превращения в мировой центр торговли золотом

Гонконг має намір використати свої сильні позиції у глобальній торгівлі золотом, щоб стати провідним центром для надання повного спектру послуг, пов'язаних із цим дорогоцінним металом, заявив представник уряду в середу.

У своєму третьому політичному зверненні Джон Лі, голова адміністрації Спеціального адміністративного району Гонконг (HKSAR), оголосив про намір своєї адміністрації перетворити Гонконг на міжнародний центр торгівлі золотом.

Лі зазначив, що Гонконг уже входить до найбільших світових ринків імпорту та експорту золота за обсягом, і додав, що безпека та стабільність Гонконгу в складній геополітичній обстановці роблять його привабливим місцем для зберігання золота, що, у свою чергу, підтримує супутню діяльність, таку як торгівля золотом, розрахунки та доставка.

"Це стимулюватиме розвиток суміжних галузей, починаючи з інвестиційних угод, деривативів, страхування, зберігання та закінчуючи торгівлею та логістичними послугами", - сказав він.

У рамках плану Лі повідомив, що уряд Гонконгу сприятиме створенню світового класу об'єктів для зберігання золота, щоб оптимізувати процеси зберігання та доставки фізичного золота до Гонконгу. Це, у свою чергу, призведе до зростання попиту на супутні послуги, такі як заставні операції та кредитні продукти, що дозволить розвивати нові напрямки фінансового сектора.

Фінансові служби та казначейства HKSAR створять робочу групу для просування проекту міжнародного центру торгівлі золотом. Лі зазначив, що діяльність робочої групи включатиме зміцнення торгових механізмів та нормативної бази, просування використання передових фінансових технологій та співпрацю з владою материкового Китаю з метою включення золотих продуктів до програми взаємного ринкового доступу.

Міжнародний центр торгівлі золотом є частиною ширшої ініціативи, яка спрямована на зміцнення статусу Гонконгу як глобального фінансового центру. Серед інших заходів Гонконг має намір поглибити взаємний ринковий доступ і розширити бізнес з офшорним юанем (RMB), щоб зміцнити свій статус найбільшого у світі офшорного центру операцій з юанем.

Лі також повідомив, що Гонконг прагнутиме запропонувати більше інвестиційних продуктів, номінованих у юанях, у тому числі через взаємодію з Міністерством фінансів для збільшення обсягів та частоти випуску суверенних облігацій у юанях та якнайшвидшого запуску ф'ючерсів на суверенні облігації у юанях.

Він додав, що HKSAR активно співпрацюватиме з владою материкового Китаю для розширення програм з облігацій у міру необхідності.

32
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...