Capital Economics: рост цены серебра в 2025 году

Capital Economics: рост цены серебра в 2025 году


Ринок золота продовжує підкорювати нові максимуми: ціни перевищили 2600 доларів за одну тройську унцію. Срібло підхоплює новий імпульс, але аналітична компанія Capital Economics вважає, що воно залишиться у тіні золота.

Минулого тижня золото здійснило черговий безпрецедентний зліт до нового рекордного рівня, піднявшись більш ніж на 3%. Однак срібло продемонструвало ще більший зліт, підскочивши на 10%, коли ціни піднялися вище за 31 долар за одну унцію.

Хоча минулого тижня срібло продемонструвало значне зростання, його ширша цінова динаміка порівняно із золотом залишається відносно стриманою. Співвідношенню золота і срібла вдалося утримати підтримку вище 83 пунктів, що значно вище за травневий мінімум у 72,67 пункту.

Грудневі ф'ючерси на срібло торгувалися по 31,010 $ за одну унцію. Ралі срібла вище 31$ призвело до зростання цін на 23% до теперішнього часу цього року. Грудневі ф'ючерси на золото торгувалися за ціною 2607,40 $ за унцію. З початку 2024 року ціни на золото зросли майже на 26%.

У звіті, опублікованому минулого тижня, сировинні аналітики Capital Economics заявили, що зараз вони підвищують свій прогноз цін на срібло, але попередили, що він не буде відповідати їхньому «бичачому» прогнозу щодо золота.

Минулого тижня британська дослідницька компанія заявила, що очікує, що ціни на золото закінчать наступний 2025 рік на рівні 2750 доларів, проте аналітики, як і раніше, вважають, що ціни на золото закінчать цей рік на рівні 2200 доларів за унцію.

У своєму останньому звіті Хамад Хуссейн, помічник економіста з клімату та сировинних товарів у компанії Capital Economics, заявив, що очікує зростання цін на срібло, навіть незважаючи на те, що воно відстає від золота.

«Деякі підтримуючі фактори, які сприяли зростанню цін на золото, такі як зниження прибутковості казначейських облігацій та послаблення американського долара, також підтримували срібло останніми місяцями. Враховуючи, що срібло має тенденцію рухатися в тандемі із золотом, і враховуючи нашу думку про те, що ціни на золото будуть вищими до кінця наступного року, ціни на срібло, ймовірно, також зростуть», — сказав він. «Але в результаті ціни на срібло навряд чи зростуть так само сильно, як очікуване нами 10-відсоткове зростання цін на золото в період до кінця 2025 року».

Capital Economics очікує, що роздрібний попит на срібло залишиться високим до 2025 року. Однак вони припускають, що слабкий промисловий попит чинитиме тиск на ціни. Аналітики відзначають, що приблизно 50% попиту на срібло припадає на промислове використання цього дорогоцінного металу.

«Ми очікуємо, що уповільнення зростання в Китаї наступного року вплине на ціни на промислові метали — у тому числі і на срібло — і призведе до підвищення співвідношення цін на золото і срібло», — сказав Хуссейн. Крім того, глава китайської асоціації сонячної промисловості закликав до більшої консолідації в галузі, враховуючи фінансовий тиск, з яким стикаються навіть найбільші виробники сонячних панелей. Це може уповільнити темпи зростання попиту на срібло у цьому секторі у найближчій перспективі».

У квітні Інститут срібла (Silver Institute) заявив, що цього року на ринку срібла очікується другий за величиною дефіцит за останні два десятиліття, що зумовлено рекордним промисловим попитом.

Згідно з його щорічним дослідженням, очікується, що промисловий попит на срібло зросте до 710,90 млн. унцій, що на 9% більше, ніж торік. У той же час, попит стимулюється сектором сонячної енергетики, оскільки очікується, що використання срібла у фотоелектричних сонячних панелях зросте на 20% до 232 млн. унцій.

16:10
27
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...