Все дороги ведут к золоту и ценам выше 3000$

Все дороги ведут к золоту и ценам выше 3000$

Різке зниження процентної ставки ФРС США на 50 базисних пунктів минулого тижня викликало багато суперечок та розмов серед аналітиків. Багато економістів чекали на менш агресивний підхід. Однак, на думку одного з керуючих фондами, американський ЦП своїм новим циклом пом'якшення надіслав інвесторам потужний сигнал.

В інтерв'ю Kitco News минулого тижня Райан Макінтайр, керуючий партнер інвестиційної компанії Sprott Inc., заявив, що Пауелл йде дуже вузьким канатом між підтримкою економічної активності в США і управлінням зростаючими цінами на активи.

Хоча голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл дав зрозуміти, що Центральний банк не поспішає знижувати відсоткові ставки, Макінтайр вважає, що інвестори повинні звертати більше уваги на дії ФРС, ніж на слова Пауелл.

«Очевидно, що, скоротивши ставку на 50 базисних пунктів, ФРС не хоче, щоб її вважали відсталою», — сказав він.

Аналітик додав, що у грі беруть участь важливіші питання, ніж просто монетарна політика ФРС. Він очікує, що Центральний банк США продовжуватиме фокусуватися на підтримці економіки, навіть якщо інфляція залишатиметься вперто високою.

«Суверенний борг США залишається найбільшою екзистенційною загрозою для економіки. Останнє, чого хоче Федеральна резервна система, — це рецесія, тому що в цьому випадку дефіцит буде просто знищено», — сказав він. Це ідеальне середовище для золота, оскільки ФРС явно налаштована на зниження. Золото залишається найпростішим активом для захисту вашого багатства та капіталу».

Незважаючи на те, що ФРС США зробила вражаючий перший залп на підтримку економічної активності, Макінтайр вважає, що це лише питання часу, коли інвестори почнуть вкладати кошти в золото, щоб диверсифікувати свої інвестиційні портфелі.

Навіть за нового циклу пом'якшення ФРС Макінтайр заявив, що очікує погіршення стану економіки, перш ніж вона стане кращою. Він зазначив, що буде потрібен час, щоб економіка відчула ефект від нового циклу пом'якшення. Він також зазначив, що навіть з урахуванням цієї зміни на 50 базисних пунктів, процентні ставки все ще залишаються значною мірою обмежувальними.

«Я думаю, що золото є логічною альтернативою. Навіть після зниження ставок економіка ще не вийшла із „темного лісу“. Я гарантую, що відбудуться події, про які ми сьогодні не говоримо», — сказав він.

Макінтайр вважає, що державний борг США залишається найбільшою загрозою для світової економіки.

«Якщо ви подивіться на фінансові ринки на суверенному рівні, то через високий рівень заборгованості по всьому світу золото є єдиною альтернативою, оскільки це єдиний актив, який розглядається як глобальна валюта».

Макінтайр зазначив, що США перебувають у хисткому становищі, оскільки уряд має витратити понад 1 трильйон доларів лише на обслуговування боргу. Він додав, що загроза для економіки виникає у міру того, як відношення виплат з обслуговування боргу до ВВП перевищує прогнози зростання.

Згідно з оновленими економічними прогнозами Федеральної резервної системи, у найближчі три роки ВВП США зросте на 2%. За оцінками Бюджетного управління Конгресу, цього року частка сервісних платежів у ВВП зросте до 3,1%.

«Ми не в змозі знайти розумне рішення для виходу з цього фінансового стану, і саме тому всі дороги ведуть до золота», — сказав Макінтайр. «Зрештою, переважна більшість інвесторів знайде свій шлях до золота. І золото обов'язково досягне позначки 3000 доларів за одну унцію — це лише питання часу».
золото прогноз, інвестиції, США

Детальніше

15:50
58
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...